Saunan lauteet

Original-lauteet

Laudemalliston lippulaiva Original tarjoaa mukavuutta saunomiseen. Ajattoman tyylikkään Original-laudemalliston muhkea ja mukava muotoilu on pitkän kehitystyön tulosta. Kaarielementit liimataan ja valmistetaan laudetehtaallamme Hollolassa, mikä takaa todella korkean laadun ja öljyttynä pitkän iän. Kaikki myös viimeistellään käsin.

Original-laudemalliston selkänojakulmassa on erityisesti kiinnitetty huomiota sen ergonomiseen muotoiluun, mikä on pehmeän pyöreä nojattaessa. Ylälauteen etureuna on massiivisen tukeva ja pyöreytensä ansiosta miellyttävän tuntuinen istuttaessa. Selkänoja on suunniteltu tukemaan ergonomisesti ristiselkää. Selkänojan kulma on 15 astetta.

Koko mallisto on myös helppo pitää puhtaana. Ala-ja ylälaude elementtejä ei ruuvata kiinni runkoihin vaan ne lepäävät  runkojen päällä. Jalkalauderungot on Tähtisaunojen teettämien palkkikenkien päällä, joten rungot pystytään purkamaan siivouksen ajaksi pois ilman työkaluja. Jalkalaude-elementit kasataan sopivan kokoisiksi tehtaalla, purettavuutta ajatellen. Joten älä pelkää kysyä tarjousta esim. ylälauteen jälkeen koko saunan peittävästä alalauteesta.

Ylälauteen vakiosyvyys on 540mm, tehdään myös 630mm ja 720mm syvänä. Laudemalleina Suora, L-Laude ja U-Laudemallit, vastakkainistuttavana Suora/L-Mallina. Isoihin edustussaunoihin vaikka “Neliö” malli, jonka ylälauteet kiertävät koko saunan läpi.

 

Galleria, saunat 49

Lauteeseen saa paljon kontrastia esim vaihtamalla Lämpöhaapa ritilöinnit Tervaleppään.

Materiaalivaihtoehtoina on Original-mallissa seuraavaa:

 • Lämpöhaapa 88x28mm
 • Lämpöhaapa 140x28mm
 • Tuija 90x26mm
 • Tuija 140x26mm

Classic-lauteet

Classic-laudemallistossa yhdistyvät upea muotoilu ja hienot yksityiskohdat. Classic on teknisesti rakenteeltaan hyvin samanlainen kuin Original mutta muotoilultaan suoralinjainen ja kevyt. Runkorakenteen eroavaisuudet tulee täysin kiinteistä jalkarungoista sekä jalkojen materiaalista. Hyvä vaihtoehto persoonalliseen sisustukseen.

Classicissa ylälauteen vakiosyvyys on 540mm. Emme suosittele syvempää esim 630mm laudemallia ulkonäöllisistä syistä. Laudemalleina on Suora, L-malli sekä U-Malli. Selkänoja on suunniteltu tukemaan ergonomisesti ristiselkää. Selkänojan kulma on 15 astetta.

Classic-laudetta saa seuraavilla materiaaleilla:

 • 88x28mm Lämpöhaapa
 • 90x26mm Tuija

Moderni-lauteet

Moderni-malli on suoraviivainen ja hyvin suomalaista perinnemuotoilua mukaileva laudemalli. Yksinkertaiset muodot ja leveä laudelauta tekevät Moderni mallista järeän näköisen kokonaisuuden, luoden rauhallisen tunnelman saunaan. Malliston ylälauteen vakiosyvyys on 600-620mm laudemateriaalista riippuen.

Moderni toimii monena laudemallina. Suosituin ja suositelluin laudemalli on vastakkainistuttava Suora-tai L-Laudemalli niin ritilöidyssä ja Pro-mallina. Pro-mallina alalaude jatkuu ylälauteen alle eikä väliritilöintiä tarvita. Koko mallisto on myös helppo pitää puhtaana. Ala-ja ylälaude elementtejä ei ruuvata kiinni runkoihin, vaan ne lepäävät runkojen päällä. Jalkalauderungot ovat Tähtisaunojen teettämien palkkikenkien päällä täten rungot pystytään purkamaan siivouksen ajaksi pois ilman työkaluja. Jalkalaude-elementit kasataan sopivan kokoisiksi tehtaalla, purettavuutta ajatellen. Älä siis pelkää kysyä tarjousta esim. koko saunan peittävästä alalauteesta(Pro malli).

 

Galleria, saunat 43

Moderni-mallia saa seuraavilla laudemateriaaleilla:

 • 140x28mm Lämpöhaapa
 • 140x26mm Tuija
 • 185×26 Radiatamänty

Elegance-lauteet

Elegance on mallisto jossa on Modernin suoraviivaisuutta mutta samalla Original mallin pehmeyttä. Laudemalli tehdään aina leveistä materiaaleista, mm 185mm leveä radiatamänty. Elegance on niin teknisesti kuin ulkonäöllisesti ylivertainen malli. Lauteen etureunojen iso pyöristys rikkoo suoraviivaisuuden hienosti ja saa saunojat viihtymään saunassa hieman pidempään.

Elegance on runkorakenteeltaan Moderni malli joten siivous on yhtä helppoa kuin kaikissa muissakin. Laude toimii niin suorana, L-mallina kuin U-mallina ja yleisimmin asiakkaat ovat halunneet tämän PRO mallina. Pro mallina alalaude jatkuu ylälauteen alle, eikä väliritilöintiä tarvita. Ylälauteen vakiosyvyys on 570-590mm, materiaalista riippuen.

 

Galleria, saunat 10

Materiaaleina Elegancessa on seuraavaa:

 • Lämpöhaapa 140x28mm
 • Tuija 140x26mm
 • Radiatamänty 185x26mm